بازگشايي حسينيه حاج مريم در بافت تاريخي بوشهر

حسينيه حاج مريم يكي از حسينيه هاي بافت تاريخي-فرهنگي پس از مرمت بازگشايي مجدد شد.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بوشهر، فروزاني مدیرکل میراث فرهنگی استان با اشاره به اهمیت اين بنا گفت: هرچند كه اين بنا در گذشته هاي دور كاربري مسكوني داشته است اما در حال حاضر با تغيير نقش مكان به حسينیه ، كاربري مذهبي گرفته است كه براي اهالي محل نيز بسيار حائز اهميت است.

وی افزود: اين بنا طي نشستي كلي كه در بستر آن صورت گرفته بود، دچار آسيب هاي شديد ساختاري گشت و لزوم مقاوم سازي بستر را ايجاد كرده بود و مهم ترين آسيب هاي وارده بر ساختمان، ترك هاي سازه اي بود كه ناشي از نشست ساختمان و بهم خوردن مقاومت بستر اصلي بنا بود.

فروزاني به اقدامات مرمتي انجام گرفته اشاره ای كرد و مهمترين آنها را شناخت بنا و مقاوم سازي و حذف اندود فرسوده و تعويض سنگ هاي آسيب ديده، دوخت و دوز ترك ها و كلاف گذاري جرز ايجاد تأسيسات مكانيني برقي، نازك كاري نهايي در ترميم كفسازي ها و اجراي طرح محوطه سازي بوشهردانست و گفت : مقاوم سازي بستر بنا با استفاده از سيستم ميكروپايل صورت گرفته است كه بهترين روش درمان جلوگيري از رانش زمين در اين منطقه است.

علی ذاكري معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی بوشهر نیز در بازگشايي حسينيه حاج مريم گفت : تاريخچه اين بنا به دوره قاجاريه واقع در محله شنبدي بر مي گردد. زيربناي اين حسينيه تقريباً 3500مترمربع است و در يك طبقه طراحي شده است و متشكل از يك حياط مركزي و يك سالن اصلي با اتاق هاي اطراف آن است.

وي در ادامه گفت : اين بنا در سال گذشته توسط اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان بوشهر، در چند مرحله تعمير و نوسازي شده است.

ذاكري افزود : بهسازي و مقاوم سازي بستر حسينيه حاج مريم و عمليات مرمت در حسينيه حاج مريم طي دو مرحله مورد مرمت مجدد قرار گرفته است.

در ادامه مراسم بازگشايي ،خانم هميشه بهار و آقاي كازروني به نمايندگي از جانب اهالي محلي و حسينيه حاج مريم خواسته هاي خود را عنوان نموده و از زحمات اداره كل ميراث فرهنگي تشكر بعمل آوردند و در پايان مراسم به رسم يادبود يك جلد قرآن كريم به همراه لوح تقديري به فروزاني و ذاكري اهداء شد.

انتهای پیام/

کد خبر 139404073